


Sastojci:
- 6 većih bataka sa zabatkom
- 200 g krem sira
- 1 žličica sjeckanog bosiljka
- 1 žličica peršina
- mješavina začina
- 1 dl umaka od soje, sol
- 1 žličića majčine dušice
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 200 g riža
Priprema:
1. Zabatke ne odvajati od bataka već ih uzdužno zarezati i pažljivo odvojiti od kostiju tako da s batacima ostanu jedna cjelina. Iz bataka ne vaditi kosti.
2. Posebno pomiješati krem sir, bosiljak, peršin, majčinu dušicu i mješavinu začina te polako promiješati.
3. Pripremljenom smjesom od sira premazati prostor između mesa i kožice, a potom kožicu vratiti na mjesto.
4. Prazninu zabatka napuniti preostalom smjesom od sira i pričvrstiti čačkalicama da nadjev ne iscuri.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Poslagati pripremljene batake i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
6. Rižu skuhati u slanoj vodi, ocijediti od viška tekućine i preliti umakom od soje. Potom ga poslužiti kao prilog uz pečene batake.
Izvor: Dobra hrana



