Aromatične šnicle

by | 27 srpnja, 2014

aromaticne snicle

Sastojci:

  • 600 g svinjskog karea bez kostiju
  • 150 g sira
  • naribana korica naranče
  • 200 g krušnih mrvica
  • 1 vezica peršina
  • 3 jaja, ulje
  • 150 g brašna
  • 3 mlade tikvice
  • mješavina začina

Priprema:

1. Svinjski kare narezati na tanje šnicle, blago ih istanjiti batom za meso i začiniti po želji.
2. Sir sitno naribati, peršin što sitnije nasjeckati.
3. Pomiješati krušne mrvice, sir, naribanu koricu naranče, peršin i začine po želji, pa izmiješati.
4. Pripremljene šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smjesu od krušnih mrvica. Zatim ih peći na vrućem ulju prvo s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
5. Tikvice narezati na kolutove i začiniti po želji, a zatim ih popirjati s obje strane na grill tavi.
6. Pečene tikvice poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept