

Sastojci:
- 600 g svinjskog karea bez kostiju
- 150 g sira
- naribana korica naranče
- 200 g krušnih mrvica
- 1 vezica peršina
- 3 jaja, ulje
- 150 g brašna
- 3 mlade tikvice
- mješavina začina
Priprema:
1. Svinjski kare narezati na tanje šnicle, blago ih istanjiti batom za meso i začiniti po želji.
2. Sir sitno naribati, peršin što sitnije nasjeckati.
3. Pomiješati krušne mrvice, sir, naribanu koricu naranče, peršin i začine po želji, pa izmiješati.
4. Pripremljene šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smjesu od krušnih mrvica. Zatim ih peći na vrućem ulju prvo s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
5. Tikvice narezati na kolutove i začiniti po želji, a zatim ih popirjati s obje strane na grill tavi.
6. Pečene tikvice poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




