


Sastojci:
- 200 g krumpira
- 150 g maslaca
- 200 g brašna
- 2 žlice parmezana
- 1 žličica origana
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 40 g sjemenki suncokreta
- 4 žlice mlijeka
- sol
Priprema:
1. Krumpir skuhati u slanoj vodi, zatim ga oljuštiti i propasirati.
2. U ohlađen krumpir dodati maslac, brašno, prašak za pecivo, bjelanjke, parmezan i origano. Dodati sol po želji i ručno izmijesiti.
3. Pripremljeno tijesto ostaviti da odmori 20 minuta. Zatim ga istanjiti valjkom na debljinu od 1,5 cm i modlama u obliku zvijezde vaditi pogačice. U sredini svake pogačice napraviti rupu.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pogačice. Premazati mješavinom žumanjka i mlijeka, te posipati sjemenkama suncokreta.
5. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



