Aplikacije koje će vam olakšati planiranje putovanja

by | 8 lipnja, 2024
aplikacije za planiranje putovanja

Planiranje putovanja može biti uzbudljivo iskustvo, ali isto tako može biti izazovno i stresno – a zato su tu aplikacije koje to mogu promijeniti!

Srećom, u doba tehnologije, postoje aplikacije koje uvelike olakšavaju organizaciju putovanja jer daju sve potrebne alate i informacije na jednom mjestu. Zato, ako se brinete oko toga što odlazite na nepoznato mjesto – nemojte jer uz pomno planiranje i sve ostale detalje ništa nećete prepustiti slučaju.

Zato, bez obzira na to planirate li obiteljski odmor, poslovno putovanje ili solo avanturu, aplikacije za planiranje putovanja čine proces planiranja jednostavnijim i učinkovitijim. A mi smo odabrali neke od njih koje će vam u tome pomoći.

Aplikacije za planiranje putovanja

Urbs Travel

Urbs je aplikacija za planiranje putovanja koja se fokusira na pružanje korisnicima informacija o javnom prijevozu u različitim gradovima.

Aplikacija vam omogućava da na temelju svojih preferencija i budžeta pronađete ono što ste zamislili i što tražite. Kod njih možete slušati originalni audio sadržaj koji su napisali kulturni stručnjaci, iscrtati vlastite rute i rezervirati ulaznice za atrakcije.

Na aplikaciji se nalazi biblioteka od 700+ zanimljivih audio-opisa koje su napisali kulturni stručnjaci i prenijeli profesionalni glasovni umjetnici, a uz to možete otkriti više od 1500 restorana, barova i trgovina.

TripIt

Jedna od najpopularnijih aplikacija za planiranje putovanja jer je to aplikacija za planiranje putovanja koja prikuplja informacije iz vaših e-poruka s potvrdom rezervacija i automatski kreira detaljan itinerar sa svim putnim informacijama.

Ono što je velika prednost jest da sve to možete podijeliti s drugima pa tako će to biti itekako korisno ako planirate putovanje s prijateljima ili obitelji jer svi mogu vidjeti sve – to jest dostupno im je putem aplikacije.

Aplikacija štiti vaše podatke enkripcijom i dostupna je na iOS, Android i web-platformama, s mogućnošću integracije s e-mail klijentima i kalendarima.

aplikacije za planiranje putovanja

Kayak

Aplikacija uz koju možete organizirati sve svoje ideje za putovanja, planove i rezervacije na jednom mjestu.

Kayak omogućuje pretraživanje i usporedbu letova, hotela, najma automobila i turističkih paketa. Možete jednostavno unijeti destinaciju i datume putovanja, a Kayak će prikazati dostupne opcije iz stotina putničkih web stranica te pomoći da pronađete najbolje opcija za sebe.

Također, nudi obavijesti o promjenama cijena te omogućava da pratite kada su cijene najpovoljnije, a tu su i funkcionalnosti poput kalendara cijena za planiranje putovanja na temelju najjeftinijih datuma, personalizirane preporuke, alate za praćenje prtljage te integraciju s vašim e-mailom za automatsko prikupljanje informacija o rezervacijama.

TripAdvisor

TripAdvisor je aplikacija za putovanja koja vam pomaže u planiranju putovanja pružajući recenzije, ocjene i preporuke za hotele, restorane, letove, aktivnosti i atrakcije. Osim toga, možete pretraživati destinacije i čitati recenzije drugih putnika, a omogućuje usporedbu cijena hotela, letova i turističkih paketa, kao i rezervaciju direktno kroz aplikaciju.

Aplikacija je dostupna na iOS, Android i web platformama te omogućuje korisnicima pristup informacijama i recenzijama u bilo koje vrijeme i bilo gdje što je velika prednost.

Komoot

Outdoor aplikacija posebno dizajnirana za ljubitelje aktivnosti na otvorenom poput planinarenja, biciklizma i kampiranja. Komoot nudi to da korisnici mogu jednostavno stvarati i prilagođavati rute prema svojim željama i potrebama.

Također, omogućuje da jednostavno slijedite svoje planirane rute putem GPS-a te nudi detaljne karte koje su prikladne za različite aktivnosti na otvorenom, a navigacija vam pruža jasne upute kako biste stigli do svoje destinacije.

aplikacije za planiranje putovanja

GetYourGuide

GetYourGuide je aplikacija koja omogućuje korisnicima da istraže, planiraju i rezerviraju različite turističke aktivnosti i izlete diljem svijeta. Odlična je stvar što se kod ove aplikacije može pretraživati širok spektar ponuda, uključujući različite ture, atrakcije, ulaznice za muzeje i zabavne parkove te aktivnosti poput vožnje brodom, planinarenja i kušanja hrane.

Google Trips

Ova aplikacija automatski prikuplja informacije o vašim rezervacijama (letovi, hoteli, najam automobila) iz vašeg Gmail računa i organizira ih na jednome mjestu. Također pruža preporuke za aktivnosti, restorane i lokalne atrakcije.

Pročitajte: 8 hrvatskih otoka savršenih za izlet izvan sezone 

Foto: Pexels, Poike iStock/Getty Images Plus via Getty Images