Aplikacije za planiranje obroka koje će vam olakšati kuhanje

by | 17 lipnja, 2024
aplikacije za planiranje obroka

Sve veći trend u digitalnom dobu svakako jesu i aplikacije za planiranje obroka, koje su odlična pomoć za to kako uštedjeti vrijeme, a istovremeno kuhati fino i zdravo!

Jedna od prednosti svakako je to što nude rješenja koja itekako pomaže u održavanju prehrambenih ciljeva, a time i navika. Vjerujte nam, jednom kad ih isprobate i počnete aktivno koristiti, nećete moći zamisliti planiranje ručka ili večere bez njih.

Uz njih možete i izraditi svoj popis za kupovinu što je također organizacijski itekako koristno, ali i personalizirati svoje jelovnike prema tome što volite.

Odabrali smo neke od najpopularnijih aplikacija, svakako ih pretražite i krenite koristiti!

Aplikacije za planiranje obroka

Yummly 

Poznata aplikacija koja nudi personalizirane preporuke recepata, planer obroka i integrirani popis za kupovinu. Također ima funkciju prepoznavanja sastojaka pomoću kamere.

Yummly koristi pametne algoritme za pružanje personaliziranih preporuka recepata pa tako možete filtrirati recepte prema onome što volite. Dakle, ovisno o kuhinji koju preferirate. Jako nam se sviđa i to što možete unijeti svoje preferencije, poput toga da izbjegavate određene namirnice (primjerice gluten, laktoza) ili da preferirate specifične vrste kuhinje (primjerice talijanska, meksička).

Možete kreirati tjedni ili mjesečni plan obroka, odabrati recepte za doručak, ručak i večeru te integrirati sve u jedan pregledan kalendar.

Isto tako, možete generirati popis za kupovinu na temelju recepata koje odaberete.

Kao prednost isto tako ističemo to da svaki recept ima jasne upute i videozapise koji pomažu u svakom koraku pripreme.

aplikacije za planiranje obroka

Paprika Recipe Manager

Ova sveobuhvatna aplikacija za ljubitelje kuhanja nudi mnoštvo korisnih funkcija za organizaciju i planiranje obroka.

Omogućava jednostavno i učinkovito planiranje obroka, a uz nju možete kreirati tjedne ili mjesečne planove obroka, a i uz nju možete izraditi i popis za kupovinu na temelju odabranih recepata.

Sve recepte koji vam se sviđaju možete odmah i spremiti te sačuvati za kasnije, a možete ih pretraživati prema kategoriji, oznakama, sastojcima…

Aplikacija je dostupna na različitim platformama uključujući iOS, Android, Windows, i Mac, što definitivno omogućava fleksibilnost u korištenju.

Plan To Eat

Ova aplikacija omogućuje unos vlastitih recepata, planiranje obroka te izradu prilagođenih popisa za kupovinu.

Plan obroka u ovoj aplikaciji možete vidjeti u kalendaru koji je uistinu pregledan, a uz nju možete i izraditi popis za kupovinu. Pretraživanje recepata je putem ove aplikacije jednostavno te omogućiti   filtriranje prema različitim kriterijima, poput sastojaka, vremena pripreme, vrsti jela i još puno toga.

aplikacije za planiranje obroka

Eat This Much

Automatski planira obroke na temelju vaših prehrambenih ciljeva, preferencija i raspoloživih sastojaka.

U aplikaciju možete unijeti ciljeve koje imate, poput mršavljenja ili održavanja težine i ona će prema tome generirati personalizirane jelovnike. Možete prilagoditi plan obroka unosom preferiranih namirnica, kao što su vegetarijanska ili bezglutenska prehrana.

Prepear

Aplikacija koja vam omogućuje pronalaženje recepata i planiranje obroka. U ovoj aplikaciji možete pretraživati na tisuće recepata, dodati ih u svoje planove obroka i prilagoditi prema svojim potrebama.

Također, velika je prednost to što ima integrirani kalendar i automatsku izradu popisa za kupovinu.

Pročitajte: 10 najzdravijih vrsta voća s niskim sadržajem šećera

Foto: Pexels, yacobchuk iStock/Getty Images Plus via Getty Images