Nekoliko hvaljenih aplikacija koje vam mogu pomoći u kontroli financija

by | 22 travnja, 2020

Ako vam je inače teško pamtiti na što ste i koliko potrošili, nove okolnosti vas možda nagnaju na to da počnete štedjeti. Ako ne znate kako početi, donosimo vam preporuke odličnih aplikacija za kontrolu budžeta

Svi oni koji imaju privilegiju “ne gledati baš svaku kunu” znaju osjećaj kad otvore novčanik i ne sjećaju se gdje je nestalo onih 50 ili 100 kn, a svatko tko je htio prekinuti tu nezahvalnu igru skrivača s novčanicama ili bi se pomirio sa sudbinom, ili pak odlučio biti vlastiti računovođa i kreirao “excelicu” i svaki dan revno zapisivao. Ako ste ipak “somewhere in the middle”, i ne možete se navečer prisjetiti jeste li dali pet kuna za kiflicu u utorak ili srijedu, ali ipak želite, pogotovo sada kada u cijelome svijetu vlada financijska nesigurnost, pripaziti na to kuda vam odlaze novci i kontrolirati stanje u kasici te kvalitetno raspodijeliti budžet, donosimo vam popis nekoliko hvaljenih aplikacija s kojima ćete pronaći nešto za sebe.

Money Manager

Aplikacija jednostavnog imena koristi više od pet milijuna korisnika i visoku ocjenu jer vrlo intuitivno bilježi vaše osobne i poslovne financijske transakcije, generira izvješća o potrošnji, arhivira vaše dnevne, tjedne i mjesečne financijske navike te vam tako omogućava planiranje budžeta. Pronađite ovdje.

You Need a Budget

Ova se aplikacija nalazi na popisu najboljih na gotovo svim web-stranicama o financijama iz tog razloga što vam obećaje da će vas naučiti upravljati novcem i konačno preuzeti kontrolu nad vlastitom potrošnjom. Educirat će vas kako pametnije trošiti i davati vam podršku prilikom financijskog stresa. Za razliku od ostalih koje ovdje predstavljamo, ova aplikacija ima free trial od 30 dana, a nakon toga joj je cijena 48 dolara u godini dana. No, ako želite promijeniti svoj pristup novcu i sviđa vam se kako je to osmislio par Jesse i Julie Mecham, koji su je kreirali kako bi prebrodili financijsku krizu, dajte joj priliku!

Money Lover

Ova šarolika aplikacija omogućuje vam praćenje stanja na bankovnom računu i u novčaniku, omogućuje vam kreiranje proračuna i pregled infografika na temelju kojih možete vidjeti jeste li toga tjedna malo prečesto naručivali dostavu. Uz kupnju premium opcije možete čak skenirati i automatizirati troškove, te povezati svoje račune s aplikacijom.

Ostatak aplikacija možete pronaći na grazia.hr.

Foto: Annie Spratt / Unsplash