Alanis Morissette podijelila zašto je protiv dokumentarca o njezinom životu

Alanis Morissette kritizirala novi dokumentarni film o njenom životu: "To nije priča koju sam pristala ispričati"

by | 15 rujna, 2021

Uoči premijere HBO-ovog dokumentarca “Jagged” 47-godišnja pjevačica objavila je u utorak priopćenje u kojem opisuje novi film kao “pohlepan”, optužujući filmski tim da uključuje “činjenice koje jednostavno nisu istinite”,  i tako što su joj dali lažan osjećaj sigurnosti tijekom intervjua.

Smatra se da je riječ o vrlo potresnom svjedočanstvu pjevačice, za koji je saznao Washington Post. Naime, Morissette je navodno tijekom intervjua za dokumentarac priznala da ju je navodno silovalo pet muškaraca u dobi od 15 godina. “Trebale su mi godine terapije da čak i priznam da sam bila žrtva.” Pjevačica je objasnila da je mislila da pristaje na takve odnose, no da je imala 15 godina te da danas zna da naprosto tada nije mogla dati zreli pristanak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alanis Morissette (@alanis)

No pjevačica se sada udaljavala od toga kako je sve prikazano u dokumentarcu. “Pristala sam sudjelovati u prilogu o proslavi 25. godišnjice albuma “Jagged Little Pill” i intervjuirana sam u vrlo ranjivom razdoblju (usred moje treće postporođajne depresije tijekom izolacije)”, rekla je Morissette u izjavi. No, kako kaže, kad je vidjela prvi dio filma, znala je da su njihove vizije bolno drukčije.

“Ovo nije priča koju sam pristala ispričati. Sada sjedim ovdje i doživljavam puni utjecaj povjerenja u nekoga tko to povjerenje ne zaslužuje”, nastavila je. “Odlučila sam ne prisustvovati nijednom događanju vezano za film iz dva razloga: jedan je što sam upravo na turneji. Drugi je taj što, za razliku od mnogih “priča” i neovlaštenih biografija tijekom godina, ovaj uključuje implikacije i činjenice koje jednostavno nisu istinite.

Dodala je: “Iako u ovoj priči ima ljepote i nekih elemenata točnosti, ja u konačnici neću podržati tuđi reduktivni stav o priči previše istančan da bi ga mogli shvatiti.”

Ovo svjedočanstvo bi možda i bilo nevjerojatno skandalozno da nažalost nije sve češća pojava u medijima nakon #MeToo kampanje. No čini se da se dogodilo to da se na valu borbe za prava žena i borbe protiv seksualnog nasilja iskoristilo povjerenje žrtve za novac i gledanost.

Tagovi: