Nakon ovih nekoliko aktivnosti svaku večer ćete zaspati kao beba

by | 4 siječnja, 2020

Pokušali ste sve kako biste pobijedili nesanicu i napokon lijepo prespavali noć, no ništa vam nije pomoglo? Nedovoljan san negativno utječe na naše zdravlje, zato je potrebno pronaći odgovarajuće sredstvo koje će nam pomoći da na kraju dana lako utonemo u san. Portal Pure Wow pronašao je nekoliko alternativnih aktivnosti nakon kojih biste trebali zaspati kao beba.

Trčanje

Kad ste pod stresom ili se osjećate preplavljeni negativnim emocijama, lagano trčanje može vam pomoći da “očistite” um i da se potpuno opustite. Možete trčati i samo 20 minuta. To će biti dovoljno da vas umori, a ne bi vas trebalo iscrpiti.

Šetnja

Ako trčanje nije za vas, možda biste trebali razmisliti o večernjoj šetnji, odmah nakon večere. Srce vam neće raditi istom brzinom kao dok trčite, ali će vam krv strujati i brže ćete probaviti večeru.

Joga

Određene vrste joge mogu biti jako opuštajuće. Možete, naravno, ići na satove joge, ali pokušajte se jednostavno spustiti na pod, upaliti nekoliko svijeća i uživati u trenutku. Ako niste sigurni odakle krenuti, na internetu pronađite poze joge za početnike i vježbajte.

Dizanje utega

Podizanje utega jedna je od onih vježbi koje početnicima djeluju zastrašujuće. No ovu aktivnost može uistinu prakticirati svatko i prilagoditi je svojim sposobnostima. Ne jamčimo da nećete osjećati posljedice dizanja utega u svojim mišićima, ali barem ćete se potpuno naspavati.

Vrtlarstvo

Može li se vrtlarstvo računati kao vježba? Prema studiji Sveučilišta u Pennsylvaniji, može. Ako malo razmislite o tome, vrtlarstvo je slično treningu, sa svim tim podizanjem, kopanjem i čučanjem. A osim što je vrtlarstvo dobro za san, ono djeluje i meditativno na vaš um. Na kraju krajeva, uz sve navedene povlastice dobivate sređen vrt.

IZVOR: INDEX.HR