Kako napraviti savršen hummus kod kuće u svega nekoliko minuta?

by | 18 kolovoza, 2020

Hummus se može jesti kao namaz ili kao umak, a riječ je o orijentalnom jelu na bazi slanutka koje je zbog svojih zdravih svojstava steklo iznimnu popularnost u cijelome svijetu.

Hummus je bogat izvor proteina, a sadrži visoke količine fosfora, magnezija i vlakana. Savršen je spoj ukusne i zdrave hrane, kako piše Indianexpress.

Prednost je što hummus možete u tren oka izraditi sami kod kuće i začiniti ga točno onako kako volite.

Sastojci:

1 šalica kuhanog slanutka
4-5 češanja češnjaka
sol
8 žlica maslinovog ulja
3 žlice soka limuna
4 žlice sjemenki sezama ili tahinija

Kuhani i ohlađeni slanutak stavite u zdjelu. Maslinovo ulje i sjemenke sezama zajedno sameljite u pastu kako biste dobili tahini, ili iskoristite kupovni. No hummus se može napraviti i bez tog sastojka, pa ako niste ljubitelj sezama, jednostavno preskočite ovaj dio.

Sameljite slanutak s češnjakom, sokom limuna i maslinovim uljem (najmanje 5-6 žlica) u glatku pastu.

Na kraju prebacite u zdjelicu u kojoj ćete poslužiti hummus, lagano nakapajte limunovim sokom i dodajte prstohvat mljevene crvene paprike.

IZVOR: 24SATA.HR