Ako osoba s kojom ste u vezi masturbira, znači li to da gubi interes za vas?

by | 18 kolovoza, 2020

Iako posve prirodna stvar, masturbacija je jedna od onih tabu tema uz koju dolazi mnoštvo mitova koje je itekako potrebno razbiti.

Prije svega, potrebno je više govoriti o samozadovoljavanju te na sam čin prestati gledati kao na nešto prljavo, pogrešno i ružno. Masturbiraju svi, a kada kažemo svi najprije želimo da to rade muškarci i žene. Pogrešno je misliti da osobe prestaju sa samozadovoljavanjem kad uđu u odnose, bilo da se radi o povremenom viđanju, vezi ili braku. No iako posve prirodno, onaj koji sazna da se osoba s kojom je u ljubavnom odnosu samozadovoljava ostat će neugodno iznenađen ako i sâm to ne radi.

Masturbacija nije znak nezadovoljstva

Masturbacija i seks s drugom osobom potpuno su različite stvari koje ne mogu zamijeniti jedna drugu. Ako se u vama ili u osobi koju volite stvori želja za samozadovoljavanjem, to ne znači da ne uživate u zajedničkom seksu. U seks je uključena komunikacija te povezanost s drugom osobom, dok masturbirati znači posvetiti se sebi. Masturbacija je, isto tako, dobra za vaše zdravlje. Smanjuje napetost, olakšava te vam čak može pomoći ublažiti bol u tijelu.

Masturbacija ne utječe negativno na libido

Iako je mišljenje da masturbacija utječe loše na libido vrlo ustaljeno, radi se o još jednom mitu, a istina je potpuno suprotna. Samozadovoljavanje povoljno utječe na vašu seksualnu želju i seksualni život. Ne samo da ćete se na taj način upoznati s vlastitim tijelom nego ćete tako naučiti što volite u seksu te ćete to lakše prenijeti partneru ili partnerici.

Masturbacija ne uskraćuje orgazme

Masturbacija nikako ne može utjecati na količinu orgazama. Iako je ponekad vrlo teško doći do orgazma, njihov se broj nikako ne smanjuje svakim samozadovoljavanjem. Kao što je već rečeno, masturbacija je samootkrivanje koje može poboljšati vaš seksualni život te intenzitet i skratiti put do orgazma.