AKO NE ZNATE KAKO DIJETE odviknuti od pelena, evo rješenja

by | 2 kolovoza, 2017

View this post on Instagram

When the going gets tough… when things get hard… You can give up, pack it all up and call it a day OR you can push through and LEARN something or adopt a new habit that makes you shine!✨ . Think about it… Isn't trying and learning new things or making changes often filled with fear and doubt? But then isn't there usually always something amazing on the other side of that? . Yes. There totally is! . There is pride in learning something new, in overcoming what you thought you couldn't, and in changing your bad habits! . Yes, it will be tough but it will be so so worth it? . If you could change or learn anything this month, what would it be?? SHARE below! . Personally, I am pushing to stick 100% to my meal plan & workouts for the rest of this month! ? . Pretty scary for me because I like having my treats a few times per week & have included them in my plans for the past year and a half BUT change often requires getting uncomfortable #wegotthis . Just wrapped up day 2 of our whole new workout plan & I feel like I can conquer the world.. or at least potty learning & the terrible 2's!? . #girlmom #momlife #mommyandme #stressrelief #pottytraining #bettertogether #blondeshavemorefun #terribletwos #toddlerlife #shinebright #learnnewthings

A post shared by Courtney (@triceps_and_tutus) on

Ako se baš ovih dana borite s odvikavanjem od pelena vašeg pelenaša, imate sreće, pronašli smo savršen trodnevni trening čija “autorica”, mama šestero djece, tvrdi da će istrenirati baš svako dijete.

Naravno, ono dijete koje je spremno na tako veliki korak.

Autorica ovog trodnevnog treninga je mama Lora Jensen, koja ima svoju internetsku stranicu nazvanu “3 day potty training”, na kojoj je potanko objasnila kako se riješiti pelene u tri dana.

Produženi vikend da se zauvijek riješite pelene? To stvarno zvuči fenomenalno pa da vidimo što ona kaže o tome.

“Tri dana je dovoljno, ali tri dana u kojima ćete se u potpunosti posvetiti svom djetetu i ovom treningu te nećete izlaziti iz kuće ni primati goste. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neke druge obveze. U ta tri dana neka sve bude posvećeno učenju vašeg malog djeteta na toalet. Zato se dobro pripremite”, savjetuje mama Lora, koja je ovaj trening uspješno prošla šest puta.

“No rezultate nemojte očekivati već prvi dan”, naglasila je te dodala: “Sad stvarno nije vrijeme da budete gadljivi. Vaše dijete u početku će piškiti i kakati posvuda, ali to je vaše dijete i ono jednostavno mora naučiti ići na nuždu. A najbolje će naučiti tako da vidi što radi i samo shvati što uopće znači obavljati nuždu”.

S pelenom je to bilo lako i bezbrižno, no sada djetetu neke stvari moraju postati jasnije.

Kako? 

“Tako da maknete pelene iz vidokruga, a dijete odjenete u veću majicu koja će im pokrivati genitalije. Jako je važno da budu golišavi, bez gaćica, hlačica i, naravno, bez pelena. Ako se bojite bakterija, ako imate curicu, jednostavno ih odjenite u haljinice u kojima će moći sjediti”, kaže ona jer je ideja da dijete može vidjeti što se točno događa kada pusti mlaz ili se pokaka.

Ali prvo zajedno recite zbogom peleni. Djeci će to biti zabavno i veliko u njihovim glavama pa iskoristite taj slavodobitan trenutak da ih maknete iz djetetova vidokruga.

“Potom im objasnite čemu služi dugačka majica: ‘Više nemamo pelenu koja će upiti jedno ili drugo, sada imamo robicu koja će ti pokazati gdje pi-pi i ka-ka odu’. I počnite od jutra prvoga dana”, nastavila je sa svojim savjetima.

Ključno je da im nudite jelo s dosta tekućine pa kad se dijete napije i najede, pokušajte ga prvi put odvesti na tutu ili toalet. Ako se popiški, čestitajte mu, a ako ne uspije, bez brige, počistite i oboružajte se strpljenjem.

Ali ih nikada nemojte grditi ni govoriti da se to ne smije.

Gole guze, široke majice i samo tri (duga) dana

Takav trening nastavite sva tri dana. Vodite ih na toalet u ritmu češćem nego što vi osjećate da morate ići (barem svakih sat vremena) pa će se dijete tako češće, ali u pravilnim razmacima, početi privikavati na novi režim.

A svaki put kada to učine, u međuvremenu, između vašeg nutkanja i odvođenja na toalet, i sami će primijetiti što se događa.

Dječja znatiželja tu je posebno dobra stvar jer će konačno moći povezati osjećaj kada im se piški i kada zaista piške i kakaju. To će shvatiti jer neće imati nikakvu fizičku prepreku.

Tri dana, kaže ova maherica, dosta je da djeca to shvate, no ipak morate znati da neće svako dijete učiti istom brzinom, niti će nakon ta tri dana biti spremni samo poći na toalet. Ali će im biti itekako dovoljno da shvate i nakon toga počnu sami tražiti ili pokazivati jasne znakove da im se piški.

I tada će koji put doći do nezgode, što je normalno, ali ćete barem znati da ste na jako dobrom putu da one skrivene pelene više nikada ne izvadite na svjetlo dana.
Foto: Unsplash
IZVOR: INDEX.HR

 

Tagovi: