Evo što se događa našoj koži ako dnevno popijemo tri litre vode

by | 21 rujna, 2020

Svi znamo koliko je voda bitna za naše zdravlje, no uistinu je fascinantno ako tekućina utječe i na naš izgled.

Najmanje osam čaša vode dnevno. Barem litru i pol. Dobro je i dvije litre, a tek tri… Konstantno se bruji o tome koliko je važno unositi dovoljno vode na dan. No jeste li svjesni koliko je hidratacija kože iznutra ključna za vaš izgled?

Urednica britanskog izdanja časopisa Cosmopolitan Sarah Smith je odlučila provesti mali eksperiment. Mjesec dana bila je na tri litre vode dnevno, što je za nju bio pravi pothvat. Sarah je prije toga, naime, jedva konzumirala i pokoju čašu vode dnevno.

Rezultati nakon mjesec dana redovite hidratacije nisu iznenadili samo Sarah i njezinog muža nego i kolege iz redakcije. Vodeća pozitivna posljedica je bila vidljiva na njezinoj koži.

Redom su joj govorili da izgleda sjajnije, ima prirodnu nijansu boje kože, a ten joj je cjelokupno više ujednačen nego prije. 

“Imam osjećaj kao da je sva ta voda na neki način otvorila moje lice, a tamniji dijelovi su manje vidljivi. Moj lice je mekše i glađe, smanjili su se podočnjaci, a čak je nekako i moja kosa sjajnija”, izjavila je Sarah.

Dehidracija kože ima negativne posljedice ne samo na njen izgled nego i zdravlje. Koristimo redovito brojne proizvode kako bi joj povratili izgubljeni sjaj i blještavi izgled, no često pri tome zaboravljamo da je najvažnija hidratacija iznutra, odnosno dovoljan unos vode svaki dan. Možda da isprobate isti eksperiment i usporedite rezultate? Mogli bi vas ugodno iznenaditi.

IZVOR NOVILIST.HR

Foto: Jana Sabeth / Unsplash