Air cut je najnovija hit frizura idealna za one s tankom kosom

by | 20 studenoga, 2022
frizura za tanku kosu

Air cut frizura, odnosno “zračni rez“, hair stil je posebno pogodan za tanku kosu. Donosimo vodič kako ga postići.

Vjerujem da se, kao i mi, već pomalo gubite u moru hit frizura koje posljednjih mjeseci kao da ne prestaju pristizati. Djelomično za to možemo okriviti TikTok, koji je preplavljen većim i manjim trendovima, bilo da je riječ o modi, parfemima ili kozmetici. Također primjećujemo da su se svi hair trendovi u posljednjih 12 mjeseci počeli spajati. Wolf cut, šiške uz bradu, butterfly frizura… Svi ovi hair stilovi nalikuju jedan na drugi, no svi zapravo pripadaju “porodici“ slojevitih trendova za kosu srednje dužine. Najnoviji član ove porodice je tzv. air cut, odnosno “zračni rez”.

Air cut frizura

Popularana u Koreji i kategorizirana po svom višeslojnom, “prozračnom“ stilu, “zračni rez“ frizura uokviruje lice nizom laganih slojeva koji su lepršavi, lagani i puni “pokreta”.

@janebstaa Boring straight hair no more 💇‍♀️ #fyp #foryou #haircut #hairstyle #curtainbangs #chinbangs #layershaircut ♬ original sound – summer ꨄ

Ovaj hair stil ponajprije je namijenjen tankoj kosi, ali može dobro izgledati i na debljoj kosi s koje je potrebno “skinuti težinu”. Osim toga, air cut je pogodan na mnoštvu tekstura (slično poput vučjeg reza). Međutim, meki stil nudi profinjeniji izgled od njegovih oštrijih prethodnika.

@ashleylamarca I always show photos for reference too🫶🏻 #hair #haircut #hairtok #longhair #layeredhaircut ♬ sos – evie

Tipično, air cut sadrži niz plutajućih “zračnih šiški“ kako bi se upotpunio prozračni izgled, ali ako “pramenovi” nisu po vašem ukusu, odustanite od kratkih slojeva koji uokviruju lice.

Kad je riječ o stiliziranju, odlučite li se za air cut, morat ćete nabavite lagani sprej za teksturu koji se može nanijeti na korijen kose. Potom ovaj sprej uparite s alatom za uvijanje koji dodaje oblike i volumen uz minimalan napor. Važno je napomenuti da ova frizura nije jedna od lakih za održavanje.

@patriciacnb #AIRYBOB #haircut #haircutsforwomen #haircutting #haircutsformen #haircutmen #haircute #haircutstyle #haircuttery #haircutter #haircuttime #haircutformen #haircutday #haircutformens #haircutt #haircutneeded #haircutsforboys #haircuttutorial #haircutman #haircutsforkids #haircutbyme #haircutz ♬ V16 – martinwhite & Erreflexx

Pročitajte: 8 fantastičnih frizura za tanku kosu

 

Foto: Printscreen @KirstenStrahley via Pinterest; Printscreen @dtodesco via Pinterest