Vodič kroz najuzbudljivije adrenalinske parkove u Hrvatskoj

by | 9 lipnja, 2024
adrenalinski parkovi hrvatska

Adrenalinski parkovi predstavljaju vrhunsku avanturu za sve ljubitelje uzbuđenja i aktivnog odmora, a evo i točnih mjesta gdje se nalaze diljem Hrvatske!

Adrenalinski parkovi neponovljivo su iskustvo – pogodni su za obitelji, ljubitelje aktivnosti na otvorenom i sve željne avanture u prirodi. Zahvaljujući rastućoj popularnosti adrenalinskih sportova, ovaj oblik turizma sve je prisutniji diljem Hrvatske što apsolutno podržavamo.

Uz dobro društvo, svjež zrak i dozu adrenalina teško da to neće biti dan koji ćete dugo pamtiti. Od ziplineova i visinskih poligona među krošnjama do paintballa, kajakaških avantura, streličarstva i penjanja na umjetne stijene, ponuda aktivnosti u adrenalinskim parkovima je raznolika (i priznajemo, sve veća) i zadovoljava različite ukuse.

Osim toga, većina parkova nudi programe prilagođene svim dobnim skupinama pa nije isključeno da sa sobom povedete i djecu!

Adrenalinski parkovi u Hrvatskoj

Adrenalinski park Duboka

Adrenalinski park Duboka smješten je u istoimenom Kamp odmorištu Duboka u dolini potoka Dubočanka u mjestu Velika (klik na mapu). Adrenalinski park je zatvoren tijekom zimskih mjeseci (do ožujka, ovisno o vremenskim uvjetima)

Cijena za dva (2) sata u adrenalinskom parku je 7,00 eura za djecu (niža razina) te 14,00 eura za odrasle.

Adrenalinski park Ogi

Adrenalinski park Ogi nudi mnoštvo raznovrsnih prilika za testiranje hrabrosti i istraživanje vlastitih granica, prilagođenih svim uzrastima.

Među ostalim, posjetiteljima su dostupni vrhunski roping poligon i divovska ljuljačka, ali i “starinski” izazovi poput streličarstva, gađanja mete tomahawk sjekirom i pucanja iz zračnih pušaka.

Paintball & Splatmaster – u sklopu adrenalinskog parka nalazi se i paintball poligon kao i poligon za Splatmaster (paintball za djecu 7-12 godina); a tu je i quad avantura – adrenalinska vožnja preko livada, kroz šume i off-road putove uz pratnju osposobljenih vodiča.

Adrenalinski park Kringa

U samom srcu Istre, u mjestu Kmačići u općini Tinjan, na cesti koja iz Kringe vodi do Svetog Lovreča, smjestio se adrenalinski park uređen na površini od 19 000 četvornih metara.

Ova atrakcija prepuna adrenalinskih izazova nudi dvije male staze na 1,5 – 2 metra visine, i dvije velike staze na 5 – 6 metara visine, ziplineove i veliku ljuljačku, a za predah uz osvježenje na raspolaganju je i fast food.

Adrenalin park Medulin

S 35 visinskih elemenata te ziplineom dugačkim 160 m, visinski poligon za odrasle minimalne visine od 140 cm smješten u hrastovoj šumi, izazov je za cijelu obitelj.

Adrenalinski park Medulin se nalazi na području hrastove šume i livade te se prostire na 12 000 m2. U ovom parku možete uživati u pregršt aktivnosti od kojih izdvajamo savladavanje visinskog poligona na stablima, zipline (150 m) postavljen uzduž gotovo cijelog parka, spust unutar velike zorbing lopte, zorbing nogomet, nadmetanje u paintballu ili streličarstvu te vožnju quad i buggy vozilima. I brojne druge!

Adrenalinski park Jangalooz

Adrenalinski park Jangalooz nalazi se u Umagu, a odličan  je odabir za dan proveden na otvorenom za obitelji s djecom, parove i mlade, te sve one koji se tako osjećaju. Ponuda aktivnosti prikladna je za sve uzraste od onih najmlađih do najstarijih.

Tu su izazovne staze sa brojnim preprekama na različitim visinama, toranj s kojeg se možete baciti slobodnim padu s visine od 12 m, ali sigurni od ozljeda, okušati se u penjanju na umjetnu stijenu ili na mrežu, ili preletjeti cijeli park 200 m dugim ziplineom i pobijediti eventualni strah od visine.

Adrenalinski park Kupjak

Adrenalinski park Kupjak nalazi se u Ravnoj Gori, a to je ujedno i mjesto gdje vas čeka zipline, paintball za odrasle, ali i onaj za djecu, viseći mostovi, streličarstvo, zorbing i brojne druge aktivnosti za djecu i odrasle.

Adrenalinski park Likos

Adrenalinski park Likos je adrenalinski park u srcu Like. Smješten je svega 500 m od centra glavnog ličkoga grada, a istodobno sakriven od urbane sredine. Prostire se na 30 000 m2, a kroz njega protječe rijeka Novčica.

Na ovom mjestu čeka vas šaroliki spektar aktivnosti – zipline, paintball, umjetna stijena, gel blaster, ljudski stolni nogomet, streličarstvo, kajakarenje…

Glavani park

Najveći Adventure high ropes park u Hrvatskoj nalazi se u slikovitom selu u općini Barban – tamo vas čeka više od četiri sata zabave s 10 ziplineova, golemom ljuljačkom, zidom za penjanje, brzim skokom i fantastičnim ljudskim katapultom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glavani Park (@glavanipark)

Pročitajte: Planirate izlet s djecom? Imamo savršen izbor za svaku obitelj 

Foto: Instagram, IB_photo iStock/Getty Images Plus via Getty Images