


POTREBNO JE:
- 400 g tankih kora za pitu
- 300 g mariniranih šampinjona
- 250 g sira za ribanje
- 1/2 poriluka
- 200 g suhe vratine
- 2 dl biljnog vrhnja
- 300 g kečapa
- origano
- sezam
- 4 žlice ulja
- mješavina začina
PRIPREMA:
1. Poriluk narezati na kockice i popržiti na malo ulja.
2. Marinirane šampinjone narezati na listove, suhu vratinu na kockice, a sir naribati na krupno.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati šampinjone, sir, suhu vratinu, poriluk i 100 g kečapa. Dodati origano i začine po ukusu te polako promiješati.
4. Uzeti jednu koru za pitu i uzdužno prerezati dva puta da bi se dobile tri trake. Na isti način narezati i preostale kore.
5. Na početak jedne trake od kore staviti žlicu pripremljenog nadjeva, a potom prema uputama sa slike saviti u trokut.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene trokute.
7. Posebno umutiti preostali kečap i vrhnje, pa premazati preko trokuta. Odozgo posuti sezamom.
8. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



