


Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice brašna + brašno za posipanje
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 žlice ulja
Za preljev:
- 5 dl slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica šećera
Priprema
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke i šećer, pa dodati otopljenu čokoladu i margarin. Polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Zatim dodati mješavinu brašna i praška za pecivo i umutiti žicom.
4. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
5. Tepsiji veličine 20×35 cm nauljiti i posuti brašnom pa uliti u nju pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 25 minuta. Prije vađenja iz pećnice, biskvit probosti čačkalicom i provjeriti je li pečen (ne bi smjelo biti tragova tijesta).
Preljev:
U odgovarajućoj posudi pomiješati slatko vrhnje, izlomljenu čokoladu i šećer. Kuhati na pari miješajući sve dok se čokolada ne otopi kako bi se dobila ujednačena smjesa.
Završni postupak:
Pečeni biskvit izbockati na više mjesta a potom ga preliti smjesom od slatkog vrhnja. Prvo ga ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi a zatim u hladnjaku da se stegne.
Izvor: Dobra hrana



