


Sastojci:
- 700 g mahuna
- 2 glavice luka
- 2 mrkve
- 500 g junetine od buta
- 2 dl biljnog vrhnja
- 2 jaja
- juneće juhe po potrebi
- 4 žlice palente
- ulje
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Junetinu narezati na krupnije kocke, luk na kockice a mrkvu na ploške.
2. Na malo ulja popržiti luk a potom dodati junetinu te i nju kratko popržiti.
3. Potom dodati mrkvu i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi povremeno dolijevajući juneću juhu dok meso napola ne omekša. Zatim dodati mahune i nastaviti s pirjanjem.
4. Pred kraj pirjanja, kada svi sastojci omekšaju a višak tekućine ispari (potrebno je da ostane vrlo malo tekućine), dodati začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti mahune s junetinom.
6. Posebno umutiti biljno vrhnje i jaja pa preliti preko mahuna i odozgo posuti palentom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 30 minuta.
Izvor: Dobra hrana



