


Sastojci:
- 3,5 dl vode
- 1 dl ulja
- 200 g brašna
- 4 jaja
- sol
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 70 g sira
- 70 g kulena
Za nadjev:
- 350 g svježeg sira
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica mljevene paprike
- začini po ukusu
- 100 g kulena
Priprema:
1. U posudi pomiješati vodu i ulje, dodati malo soli po ukusu i kuhati dok ne zavri. Zatim skloniti sa štednjaka pa dodati brašno i mutiti žicom kako bi se dobila ujednačena smjesa. Potom vratiti na štednjak i kratko prokuhati.
2. U ohlađenu smjesu dodati prašak za pecivo i jaja te umutiti mikserom. Na kraju dodati sitno rezani kulen i ribani sir, i polako promiješati.
3. Pripremljenu smjesu staviti u slastičarsku vrećicu. Pleh obložiti papirom za pečenje pa na njega istiskivati hrpice od pripremljenog nadjeva. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Tijekom pečenja ne otvarati vrata pećnice.
4. Dok se krafnice hlade, pripremiti nadjev. Pomiješati svježi sir, sitno sjeckani češnjak, mljevenu papriku i začine po ukusu te dobro izmiješati.
5. Pečene princes krafne ostaviti da se ohlade, a zatim ih prerezati i napuniti pripremljenim nadjevom. U nadjev zabosti po jedan komadić kulena.
Izvor: Dobra hrana



