


Sastojci:
- 1 ustajali kruh
- 200 g šampinjona
- 150 g šunke
- 150 g sira
- 100 g svježeg sira
- 1 glavica luka
- 4 jaja
- prstohvat češnjaka u prahu
- 1,5 dl mlijeka
- 2 dl ulja
- sol, papar
- origano
- 2 žlice sezama
Priprema:
1. Kruh narezati na tanje komade.
2. Šampinjone narezati na listove, šunku i luk na kockice, a sir krupno naribati.
3. Na malo ulja popirjati luk, a zatim dodati šampinjone, češnjak u prahu, origano i začine po želji. Kratko popirjati kako bi šampinjoni omekšali, a suvišna tekućina isparila.
4. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati šunku, sir, izmrvljeni svježi sir i polako promiješati.
5. Na komad kruha nanijeti malo pripremljenog nadjeva i preklopiti drugim komadom.
Lagano pritisnuti dlanom kako bi se sendvič slijepio. Na isti način od preostalog materijala napraviti još sendviča.
6. Posebno umutiti jaja, mlijeko i sezam
7. Pripremljene sendviče, jedan po jedan, umočiti u smjesu od jaja, a zatim ih spuštati u vruće ulje i peći najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



