

Sastojci:
- 4 veća bataka
- 1 veća glavica luka
- 2 crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica mljevene paprike
- 1 dl bijelog vina
- prstohvat cimeta
- 1 feferon
- pileća juha po potrebi
- 180 g riže
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 0,5 dl ulja
- 300 g pelata rajčica
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Pelate rajčica, luk i crvenu papriku narezati na kockice, feferon na kolutove, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Batake začiniti po želji i popržiti na ulju sa svih strana kako bi porumenjeli, pa izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka popržiti luk i češnjak, dodati crvenu papriku te i nju kratko popržiti.
4. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati pelate, feferon, mljevenu papriku, bijelo vino, cimet, rižu, batake i začine po želji. Polako promiješati i sve prebaciti u nauljenu vatrostalnu zdjelu.
5. Zaliti pilećom juhom tek toliko da pokrije i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok piletina ne omekša a riža ne nabubri. Gotovo jelo posipati peršinom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




