


Sastojci:
- 1,1 kg glatkog brašna
- 300 g zrnatog sira
- 2 dl mlijeka, sol
- 2 dl ulja + ulje za prženje
- 1 svježi kvasac
- 1 žličica šećera
- 1,8 dl kiselog mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica octa
Priprema:
1. U dublju zdjelu pomiješajte mlako mlijeko, svježi kvasac, žličicu šećera i brašna pa dobro izmiješajte i ostavite na toplom da naraste.
2. U malu zdjelu usipati polovinu brašna te dodati ulje, zrnati sir, narastao kvasac, umućena jaja, kiselo mlijeko, ocat i prašak za pecivo. Dobro umutiti, a zatim postupno dodavati preostalo brašno uz neprestano miješenje dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Zdjelicu prekriti vrećom i ostaviti u hladnjaku da miruje sat vremena.
4. Potom tijesto istanjiti i okruglim kalupom vaditi krafne. Pržiti ih u vrućem ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



