


Sastojci:
Za biskvit:
- 200 g mljevenih keksa
- 125 g maslaca
- 2 žlice meda
Za kremu:
- 350 g krem sira
- 200 g šećera u prahu
- 5 dl slatkog vrhnja
- 1 žlica soka od limuna
- 15 g želatina u prahu
Za ukrašavanje:
- 350 g smrznutih višanja
- 1 crveni preljev za kolače
- 3 žlice šećera
Priprema:
Biskvit:
1. Omekšali maslac pomiješati s medom i keksima da bi se dobila ujednačena smjesa.
Za kremu:
1. Umutiti krem sir sa šećerom u prahu.
2. Posebno umutiti slatko vrhnje u čvrst šlag, pomiješati s kremom od sira, dodati sok od limuna i promiješati kuhačom.
3. Želatin u prahu preliti s 5 žlica vode i ostaviti da nabubri, a zatim dodati u kremu i dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i premazati maslacem, a zatim rasporediti po dnu pripremljenu smjesu za biskvit.
2. Preko biskvita preliti kremu od sira i poravnati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Kada se krema stegne, preko njega poslagati ocijeđene višnje. Crveni preljev za kolače pripremiti sa šećerom prema uputstvu s vrećice i preliti preko višanja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



