

Sastojci:
- 2 veće kutije piškota
- 2,5 dl mlijeka
- 6 jaja
- 300 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 vaniln šećera
- 200 g maslaca
- 100 g nasjeckanih lješnjaka
- 300 g višanja bez koštica
- 4 dl slatkog vrhnja
Priprema:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje. Piškote natapati u mlijeko, pa njima obložiti dno i stranice kalupa.
2. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka, pa s 100 g šećera i vaniln šećerom skuhati na pari. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
3. Omekšali maslac pjenasto umutiti, pomiješati sa smjesom od čokolade i izmiksati. Na kraju dodati ocijeđene višnje i nasjeckane lješnjake. Promiješati kuhačom.
4. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, a zatim postepeno dodavati preostali šećer uz neprestano miksanje.
5. Šaum od bjelanjaka pomiješati s kremom i promiješati kuhačom.
6. Pripremljenu kremu nanijeti preko piškota i poravnati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
7. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




