

Sastojci:
- 2 veća svinjska filea
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- naribana korica naranče
- naribana korica limuna
- 1/2 žličice mljevene paprike
- 3 žlice umaka od soje
- origano, curry
- sol, papar
- 1,5 dl ulja
Priprema:
1. Svinjske filee razrezati po sredini, a zatim ih otvoriti i preko najlon vrećice blago istanjiti batom za meso da bi se dobila veća šnicla.
2. Nakon toga šnicle narezati na manje pravokutnike 3×2 cm.
3. Crvenu i zelenu papriku očistiti od sjemenki i peteljki i narezati na pravokutnike podjednake veličine kao i meso.
4. Posebno pripremiti smjesu za marinadu. Pomiješati naribanu koricu limuna i naranče, pa dodati mljevenu papriku, umak od soje, origano, curry i ostale začine po želji. Uliti ulje i promiješati.
5. U pripremljenu marinadu dodati narezano meso, pa promiješati i ostaviti u hladnjaku da miruje 60 min.
6. Na štapiće za ražnjiće slagati naizmjenično marinirano meso i papriku dok se ne popune. Zatim ih peći u tavi na vrućem ulju, prvo s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




