

Za šest osoba

POTREBNO JE:
- 350 g lisnatog tijesta
- 4 jaja + jaje za premazivanje
- 100 g mariniranih šampinjona
- 200 g šunke
- 150 g mladog sira
- 3 mlada luka
- 3 žlice ulja
PRIPREMA:
1. Marinirane šampinjone narezati na listove, mladi luk na kolutove, a sir izmrviti.
2. Lisnato tijesto istanjiti u pravokutnik. Zatim ga uzdužno prerezati napola da se dobiju dva pravokutnika(jedan treba biti veći od drugog).
3. Dno i stranice uskog pravokutnog kalupa nauljiti i obložiti većom polovinom lisnatog tijesta tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba.
4. Preko tijesta poslagati polovinu listova šunke, posuti mladim lukom i sirom pa razbiti jaja. Zatim poslagati listove preostale šunke i prekriti drugom polovinom lisnatog tijesta. Krajeve tijesta odstraniti, a rubove slijepiti.
5. Na gornjoj strani tijesta napraviti nekoliko otvora za paru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



