


Sastojci:
- 500 g fileta soma
- 200 g kukuruza šećerca
- 150 g graška
- 3 mrkve
- 1 manji poriluk
- 40 g margarina
- 2 žlice brašna
- 3 dl juhe od povrća
- 2 dl vrhnja (biljnog)
- mješavina začina
- ulje
Za puslice od krumpira:
- 500 g krumpira
- 2 žumanjka
- 30 g margarina, sol
Način pripreme:
1. Filete soma narezati na krupnije kocke, a mrkvu i poriluk na kockice.
2. Potom mrkvu, kukuruz šećerac i grašak napola prokuhati u slanoj vodi i ocijediti od viška tekućine.
3. Posebno u odgovarajućoj posudi otopiti margarin, a zatim dodati poriluk i pržiti dok ne omekša. Posuti brašnom i kratko popržiti.
4. Potom dodati mješavinu vrhnja i juhe od povrća, začiniti po ukusu i kuhati dok se ne dobije rjeđi umak.
5. U pripremljeni umak dodati ribu, napola skuhano povrće i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuhati.
6. Posebno pripremiti smjesu za puslice. Krumpir skuhati u slanoj vodi, a zatim ga procijediti i ispasirati. Pomiješati sa žumanjcima, margarinom i začinima po ukusu i umutiti mikserom.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti smjesu od ribe i povrća. Smjesu od krumpira staviti u slastičarsku vrećicu, te pomoću nje preko smjese od ribe istiskivati puslice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 30 minuta.
Izvor: Dobra hrana



