


Sastojci:
- 500 g srdela
- 20 g parmezana
- 50 g mljevenog kikirikija
- 200 g krušnih mrvica
- prstohvat češnjaka u prahu
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 limun
- 1 žlica sjeckanog peršina
- mješavina začina
Način pripreme:
1.Srdelama odrezati glave pa ih pažljivo zarezati po sredini i očistiti od kostiju. Potom ih otvoriti da se dobije oblik lista.
2. Filete srdela poprskati sokom od limuna.
3. Posebno pomiješati mrvice, parmezan, kikiriki, peršin, češnjak i začine po ukusu te lagano promiješati.
4. Filete srdela uvaljati u pripremljenu smjesu.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati panirane filete. Poprskati ih maslinovim uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



