

Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 2 žlice kakaa
- 100 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 dl soka od višanja
Za bijelu kremu:
- 250 ml slatkog vrhnja
- 250 g bijele čokolade
Za kremu od višanja:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera
- 200 g višanja
- 8 g želatine u prahu
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s 25 g šećera umutiti u čvrst šaum. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
2. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, te polako promiješati. U okruglom kalupu na 200ºC ispeći biskvit. Pečeni biskvit narezati poprečno na pola, te dobivenu polovicu poprskati sokom od višanja.
Bijela krema:
1. Polovicu slatkog vrhnja zagrijati dok ne prokuha, pa preliti preko izlomljene čokolade i miješati dok se ne rastopi. Preostalo slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa dodati u ohlađenu smjesu od bijele čokolade i promiješati.
Krema s višnjama:
1. Polovicu slatkog vrhnja pomiješati s izmiksanim višnjama i šećerom, a zatim kratko prokuhati.
2. Želatinu preliti sa 3 žlice vode, pa kada nabubri, dodati u kremu i promiješati. Preostalo slatko vrhnje umutiti u šlag, dodati u ohlađenu kremu i izmiksati.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati sa 1/2 kreme od višanja, pa preko njega nanijeti 1/2 kreme od bijele čokolade. Isti postupak ponoviti još jednom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




