

Biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 žlica kakaa
- 1,5 dl čokoladnog mlijeka
Za kremu I:
- 6 dl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 150 g šećera
- 50 g bijele čokolade
- 125 g margarina
Za kremu II:
- 250 g kesten pirea
- 4 žlice pekmeza od marelice
- 1/2 kg petit beurre keksa
- 3 dl mlijeka, malo ruma
- 200 g čokolade
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa 2 žlice šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, pa dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC dok ne porumeni. Pečeni biskvit uzdužno prerezati na dva dijela i poprskati čokoladnim mlijekom.
Krema I:
1. U posudu uliti 5 dl mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije, uliti u proključalo mlijeko i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi.
3. U ohlađenu kremu dodati omekšali puding i izmiksati.
Krema II:
1. Pomiješati kesten pire, pekmez od marelica i 100 g otopljene čokolade, pa umutiti mikserom.
2. Petit beurre kekse razlomiti na manje komade i poprskati mješavinom mlijeka i ruma, pa dodati u kremu i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati sa 1/2 kreme I, zatim nanijeti cijelu kremu II, pa drugu polovinu kreme I i završiti s drugim biskvitom. Na kraju kolač preliti otopljenom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




