

Sastojci:
- 400 g mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 150 g šampinjona
- 200 g pelati rajčice
- 1 dl soka od rajčice
- 250 g sira
- 3 jaja
- 2 dl neutralnog vrhnja
- 1 dl vrhnja
- 2 dl mlijeka
- 1 žlica mljevene paprike
- 5 žlica ulja
- origano
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Šampinjone narezati na listove, pelati rajčicu na krupnije kocke, luk sitno nasjeckati, sir krupno naribati.
2. Na malo ulja popirjati luk kako bi postao staklast, dodati mljeveno meso, te i njega kratko popirjati.
3. Zatim dodati pelati i sok od rajčice, mljevenu papriku, šampinjone i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi.
4. Posebno umutiti jaja, vrhnje, mlijeko, neutralno vrhnje i dodati začine po želji.
5. Četvrtastu tepsiju nauljiti te 4 komada tost kruha umočiti u pripremljenu smjesu od jaja i poslagati na dno tepsije. Posuti polovicom ribanog sira, nanijeti mesni nadjev i ravnomjerno rasporediti.
6. Preko mesnog nadjeva nanijeti preostali sir i prekriti natopljenim komadima tosta. Preliti ostatkom smjese od jaja i protresti posudu kako bi se nadjev ravnomjerno rasporedio.
7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



