

Sastojci:
- 500 g fileta oslića
- 150 g listova dimljene slanine
- 1 plavi patlidžan
- 1 tikvica
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 200 g šampinjona
- 1 glavica crvenog luka
- bosiljak
- 0,5 dl maslinovog ulja
- cherry rajčica po želji
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Filete oslića narezati na kocke, posipati bosiljkom i mješavinom začina.
2. Na svaki list dimljene slanine staviti komad oslića i uviti ga.
3. Plavi patlidžan, tikvicu, crveni luk, crvenu i zelenu papriku očistiti i narezati na krupnije kocke.
4. Drške šampinjona odvojiti od šešira.
5. Na štapiće za ražnjiće naizmjenično nabadati pripremljeno povrće i paketiće oslića željenim redoslijedom. Završiti s cherry rajčicom.
6. Posebno napraviti marinadu od maslinovog ulja, bosiljka i mješavine začina, te premazati ražnjiće. Peći ih na roštilju dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



