

Sastojci:
- 400 g očišćenih rakova
- 1 manja glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 vezice peršina
- 1,5 dl bijelog vina
- 100 g pljesnivog sira
- 100 g trapista
- 150 g krem sira
- 40 g parmezana
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 5 žlica maslinovog ulja
- 400 g tjestenine u obliku mašnica
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Luk narezati na kockice, a češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
2. Na maslinovom ulju popržiti luk i češnjak, a potom dodati račiće, peršin i pirjati 2 minute. Uliti bijelo vino i pirjati na umjerenoj temperaturi dok tekućina napola ne ispari.
3. Zatim dodati vrhnje za kuhanje, trapist, parmezan, pljesniv i krem sir. Začiniti po želji i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije fina kremasta smjesa.
4. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, ocijediti je i preliti pripremljenim umakom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




