


Sastojci:
- 1 kg junetine od buta
- 4 glavice luka
- 400 g ljutog ajvara
- 400 g šampinjona
- 150 g riže
- 1 dl soka od rajčica
- 1 dl bijelog vina
- 1 žlica mljevene paprike
- 0,5 dl ulja
- origano
- papar
- mješavina začina
- sol
Priprema:
1. Luk narezati na kockice, šampinjone na četvrtine, junetinu na krupnije kocke.
2. Na malo ulja popržiti luk kako bi porumenio, potom dodati junetinu i pirjati je u vlastitom umaku na umjerenoj temperaturi dok ne promijeni boju.
3. Zatim dodati mljevenu papriku, origano i začine po želji, doliti sok od rajčica i nastaviti s pirjanjem dok meso ne omekša.
4. Potom dodati ajvar, bijelo vino i šampinjone, te kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Rižu skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



