


Sastojci:
- 8 tortilja
- 150 g sira
Za nadjev:
- 1 glavica luka
- 500 g mljevene junetine
- 200 g sira
- 1 ljuta paprika
- 1 dl soka od rajčice
- 1 jaje
- sol, ulje
- 1 dl vrhnja
Za preljev:
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 svježa paprika
- 400 g pelata od rajčice
- 1 žličica šećera
- 2 dl juneće juhe
- ulje, sol
Način pripreme:
Nadjev:
1. Luk sitno isjeckati i popržiti na malo ulja. Potom dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
2. Kada je meso napola gotovo, dodati ljutu papričicu narezanu na ploške, sok od rajčice i začine po ukusu. Pirjati dok višak tekućine ne ispari.
Preljev:
1. Crveni luk i svježu papriku narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti crveni luk i papriku, a zatim dodati izgnječeni pelat od rajčice, češnjak i začine po ukusu. Uliti juneću juhu i pirjati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Gotov preljev skloniti sa štednjaka i kada se ohladi, izmiksati.
Završni postupak:
1. Tortilje blago popržiti s obje strane. Potom ih premazati mješavinom vrhnja i jaja te po njima rasporediti nadjev od mesa. Preko mesa posuti malo naribanog sira i preklopiti.
2. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti malo preljeva od rajčica. Preko njega poslagati punjene tortilje tako da se na krajevima preklapaju i preliti ih ostatkom preljeva.
3. Na kraju tortilje posuti ribanim sirom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



