


Sastojci:
- 1 kg purećeg bijelog mesa u komadu
- 150 g tankih listova šunke
- 500 g gotovih njoka
- 8 dl mlijeka
- 2 dl biljnog vrhnja
- 1 žlica gustina
- 300 g šampinjona
- mješavina začina, curry
Način pripreme:
1. Pureće bijelo meso zarezati po sredini, a zatim pažljivo otvoriti i svaki kraj još jednom zarezati kako bi se dobila pravokutna šnicla.
2. Šniclu preko najlon vrećice istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i posuti s malo curryja.
3. Istanjenu šniclu prekriti listovima šunke pa zarolati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. U odgovarajućem dubljem loncu za kuhanje otopiti maslac i ulje. Potom dodati rolanu piletinu i popržiti na visokoj temperaturi sa svih strana da porumeni. Smanjiti temperaturu i nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje mlijeka po potrebi.
5. Kada je puretina napola ispirjana, dodati vrhnje i šampinjone narezane na četvrtine pa pirjati dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dodati razmućen gustin s malo vode, začine po ukusu i kuhati dok se ne dobije željena gustoća.
7. Njoke prokuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocijediti od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana



