


- 500 g lisnatog tijesta
- 4 rajčice
- 150 g kulena
- 200 g mariniranih šampinjona
- 200 g sira (gauda ili sl.)
- 1 jaje
- 2 žlice mlijeka
- origano
Način pripreme:
1. Rajčicu i kulen narezati na ploške, marinirane šampinjone na listove, a sir naribati na krupno.
2. Lisnato tijesto pomoću valjka istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim zupčastim nožem rezati na kvadrate (9×9 cm).
3. Na sredinu svakog kvadrata staviti plošku rajčice, zatim plošku kulena i po nekoliko listova šampinjona. Posipati s malo sira i origana po ukusu te dva paralelna vrha preklopiti da se dobije izgled zavežljaja. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još zavežljaja.
4. Umutiti jaje i mlijeko pa premazati zavežljaje i po sredini zabosti čačkalicu kako se vrhovi ne bi otvarali prilikom pečenja.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pripremljene paketiće. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



