


Sastojci:
- 800 g svinjskog karea bez kostiju
- 100 g krem sira
- 1 dl vrhnja
- 1 žlica pirea od rajčice
- 2 jaja
- 2 dl mlijeka
- mješavina začina
- papar
Za pohanje:
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 250 g krušnih mrvica
- 3 dl ulja
Za prilog:
- 1 kg krumpira
- 100 g kajmaka
- 100 g sira
- 100 g šunke
- 2 dl vrhnja
- 1 dl ulja
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Svinjski kare narezati na šnicle, istanjiti ih batom za meso i začiniti po želji.
2. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u krušne mrvice. Peći na vrućem ulju dok ne porumene.
3. Posebno pomiješati krem sir, pire od rajčice, vrhnje, jaja i mlijeko. Dodati začine po želji i izmiješati.
4. Pohane odreske poslagati u nauljenu tepsiju tako da se na krajevima preklapaju. Preliti pripremljenom mješavinom i staviti da se peče u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Jelo poslužiti uz prilog od krumpira.
Prilog:
1. Krumpir zajedno s ljuskom skuhati, oljuštiti ga i narezati na četvrtine.
2. Popržiti ga na vrućem ulju, a zatim prebaciti u tepsiju.
3. Šunku sitno nasjeckati, te pomiješati s vrhnjem i kajmakom. Uliti preko krumpira i polako promiješati. Posipati ribanim sirem i staviti u zagrijanu pećnicu da se zapeče.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



