


Sastojci:
- 300 g debljih domaćih kora za pitu
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 3 dl neutralnog vrhnja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 3 dl pileće juhe
- 2 jaja
- 200 g sira (polutvrdog)
- 1/2 žličice mljevene paprike
- prstohvat usitnjenog češnjaka
- mješavina začina
- ulje, papar
Način pripreme:
1. Domaće kore izlomiti na krupnije komade, a sir naribati.
2. Posebno pomiješati mljevenu papriku, češnjak i začine po ukusu.
3. Piletinu narezati na krupnije komade, a zatim je uvaljati u pripremljenu mješavinu i popržiti na vrućem ulju da porumeni.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati pileću juhu, jaja, neutralno i kiselo vrhnje pa začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti te po dnu rasporediti sloj lomljenih kora za pitu. Poredati polovinu piletine i posuti s malo sira te preliti trećinom smjese od vrhnja. Isti postupak nadijevanja ponoviti još jednom pa završiti slojem kora i preliti ostatkom smjese od vrhnja.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



