


Sastojci:
- 500 g spiralne tjestenine
- 50 g parmezana
- 1 plavi patlidžan
- 1 mrkva
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 400 g pelata rajčica
- 1 žlica smeđeg šećera
- 50 g crnih maslina bez koštica
- 4 žlice maslinovog ulja
- origano
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Spiralnu tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi maslinovog ulja, pa je ocijediti.
2. Luk i češnjak što sitnije nasjeckati, plavi patlidžan oguliti i narezati na kockice, a crne masline na kolutove. Mrkvu krupno naribati, a pelate izmiksati.
3. Na malo maslinovog ulja popržiti mrkvu, luk i češnjak, a zatim dodati plavi patlidžan te i njega kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola pirjano, dodati pelate, masline, šećer i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperature dok svi sastojci ne omekšaju i ne dobije se fina kremasta smjesa.
5. Pred kraj kuhanja umiješati parmezan i origano.
6. Skuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i polako promiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



