


Sastojci:
- 300 g pilećeg bijelog mesa
- 1/2 glavice celera
- 1/2 poriluka
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 crvene paprike
- 2 mrkve
- 2 žlice brašna
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 l vode
- 1 limun, ulje
- 1 dl vrhnja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Piletinu, poriluk, češnjak i luk narezati na kockice. Papriku očistiti od sjemenki i peteljki te i nju narezati na kockice.
2. Mrkvu i celer izrendati na krupno.
3. Na malo ulja popržiti poriluk i luk. Zatim dodati piletinu, papriku, celer i mrkvu te sve zajedno kratko popržiti. Nastaviti pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada su meso i povrće napola pirjani, zaliti vodom i kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu brašna s malo vode i začine po ukusu pa nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustoća.
6. U gotovu juhu umiješati vrhnje, sjeckani peršin i sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana



