


Sastojci:
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 1 jaje
- ulje
- 2 žlice brašna
- 2 žlice umaka od soje
- prstohvat đumbira
- mješavina začina
Za umak:
- 1 mala konzerva kompota od ananasa
- 2 ravne žlice gustina
- 0,5 dl umaka od soje
- prstohvat češnjaka u prahu
- 3 žlice aceto balsamico
- 600 g krumpira
- 50 g maslaca
- 1 dl mlijeka
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti, pa pomiješati s jajetom, brašnom, umakom od soje i đumbirom. Dodati začine po želji i dobro izmiješati.
2. Od dobivene smjese nauljenim rukama oblikovati mesne okruglice. Pecite ih na vrućem ulju sa svih strana kako bi porumenjele, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Ananas procijediti i narezati na kockice, a sok od kompota sačuvati. Pomiješati sok od ananasa s gustinom, pa dodati u masnoću od mesa i kratko prokuhati.
4. Zatim dodati češnjak u prahu u umak, umak od soje, aceto balzamico i začine po želji. Kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Po potrebi doliti malo vode. Zatim vratiti mesne okruglice i dodati ananas, pa sve zajedno kratko prokuhati.
5. Krumpir skuhati i ispasirati, a zatim ga pomiješati s maslacem, mlijekom i začinima po želji da bi se dobio pire. Pire poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



