1. Pileće bijelo meso samljeti, pa pomiješati s jajetom, brašnom, umakom od soje i đumbirom. Dodati začine po želji i dobro izmiješati.
2. Od dobivene smjese nauljenim rukama oblikovati mesne okruglice. Pecite ih na vrućem ulju sa svih strana kako bi porumenjele, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Ananas procijediti i narezati na kockice, a sok od kompota sačuvati. Pomiješati sok od ananasa s gustinom, pa dodati u masnoću od mesa i kratko prokuhati.
4. Zatim dodati češnjak u prahu u umak, umak od soje, aceto balzamico i začine po želji. Kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Po potrebi doliti malo vode. Zatim vratiti mesne okruglice i dodati ananas, pa sve zajedno kratko prokuhati.
5. Krumpir skuhati i ispasirati, a zatim ga pomiješati s maslacem, mlijekom i začinima po želji da bi se dobio pire. Pire poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.