


Sastojci:
- 550 g glatkog brašna
- 1 dl mlijeka
- 1 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 1/2 žličice šećera
- 1/4 svježeg kvasca
- 2 žlice namjenske krupice
- sol
- 2 glavice luka
- 6 fileta pečene paprike
- 150 g kulena
- 150 g mozzarelle
- bosiljak
- 1 jaje
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati mlako mlijeko, šećer, žličicu brašna i izmrvljeni kvasac, pa dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješenje sipati polovicu brašna, dodati malo soli po želji, namjensku krupicu, nadošao kvasac i ulje, te promiješati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Umješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Posebno pripremiti nadjev: luk i pečenu papriku nasjeckati na kockice. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati papriku i začine po želji, te kratko popržiti. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
4. Nadošlo tijesto nauljenim rukama istanjiti u podmazanom plehu. Preko njega rasporediti nadjev od paprike, a zatim kolute kulena.
5. Odozgo rasporediti kolute mozzarelle i posipati bosiljkom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



