


Sastojci:
- 200 g tankih kora za pitu
- 12 prepeličjih jaja
- 250 g mladog sira
- 100 g švapskog sira
- 220 g praške šunke
- 200 g špinata
- 1 jaje
- 1 dl vrhnja
- 1,5 dl mlijeka
- mješavina začina, so
- ulje
Način pripreme:
1. Tanke kore za pitu unakrsno presjeći da bi se od svake kore dobilo četiri pravokutnika.
2. Špnat kratko blanširati u slanoj vodi, a potom ga ocijediti od suvišne tečnosti i isjeckati.
3. Mladi sir izmrviti, a prašku šunku isjeći na kockice.
4. Sjediniti prašku šunku, švapski i mladi sir te dodati začine po ukusu i promiješati.
5. Kalupe za mafine nauljiti pa svako udubljenje obložiti tankim korama za pitu. Krajeve kora saviti ka unutra da
bi visili.
6. Preko kora rasporediti malo fila od sira i šunke, a zatim nanijeti malo špinata.
7. U sredini špinata napraviti udubljenje pa u svako razbiti po jedno prepeličje jaje.
8. Posebno umutiti jaje, vrhnje i mlijeko te dobijenom smjesom zaliti prostor oko prepeličjih jaja. Peći u zagrijanoj
rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



