


Sastojci:
- 400 g pilećeg bijelog mesa
- 1 jaje
- 2 žlice ajvara
- krušne mrvice po želji
- 1 manja glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 1/2 žličice mljevene paprike
- 8 trokuta topljenog sira
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti u mašini za mljevenje.
2. Luk i češnjak očistiti i što sitnije nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljevenu piletinu, ajvar, jaje, luk i češnjak, mljevenu papriku i začine po želji.
4. Zatim dodati krušne mrvice koliko je potrebno da se dobije mekša smjesa pogodna za oblikovanje.
5. Dobivenu smjesu podijeliti na kuglice. Kuglice istanjiti, u sredinu staviti trokut sira, a zatim ga obložiti smjesom od mesa.
6. Punjene kosane odreske peći na vrućem ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



