


Sastojci:
Za tijesto:
- 400 g glatkog brašna
- 1 jaje
- sezam
- 2 dl mlakog mlijeka
- 1 suhi kvasac
- 1 žličica šećera
- prstohvat soli
- 70 g maslaca
Za nadjev:
- 1 glavica luka
- 350 g mljevenog junećeg mesa
- 50 g kukuruza
- 2,5 dl soka od rajčica
- 1 žličica mljevene paprike
- 4 žlice ulja
- origano
- sol
- papar
Priprema:
Tijesto:
1. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, šećer, sol i suhi kvasac.
2. Zatim dodati mlako mlijeko i otopljeni maslac te ručno izmiješati. Postepeno dodavati brašno i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
Nadjev:
1. Luk narezati na kockice i popeći na vrućem ulju. Potom dodati mljeveno meso te i njega kratko popeći. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi.
2. Kada je meso napola pirjano, dodati sok od rajčica, mljevenu papriku, origano i začine po želji pa pirjati dok višak tekućine ne ispari. Na kraju dodati kukuruz šećerac i promiješati.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Zatim okruglom modlom promjera 8 cm izvaditi krugove.
2. Na svaki krug tijesta staviti žličicu smjese od mesa a potom slijepiti rubove. Punjene pogačice izvrnuti tako da rubovi tijesta budu okrenuti nadolje.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje a potom u njega poslagati pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



