


Sastojci:
- 2 dl mlijeka
- 1/2 kocke svježeg kvasca
- 1 žlica šećera
- 650 glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 2 dl jogurta
- 0,5 dl ulja
- sol
- 1 žlica mljevene paprike
- 40 g parmezana
- 1 žlica origana
- 250 g kečapa
- 300 g kulena
- 300 g mariniranih šampinjona
- 300 g sira
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer, žličicu brašna i svježi kvasac pa dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću posudu za miješanje usuti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, prašak za pecivo, preostalo mlijeko, umućena jaja, jogurt, ulje i malo soli po želji. Ručno izmiješati a zatim postepeno dodavati preostalo brašno mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto. Umješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 1 cm. Posipati ga mljevenom paprikom, parmezanom i origanom pa zarolati.
4. Roladu narezati na komade, a zatim svaki komad premazati s malo kečapa, staviti kolut kulena, nekoliko listova šampinjona i malo sira.
5. U podmazani pleh poslagati pripremljene pužiće. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



