


Sastojci:
- 1/2 kg brokule
- 2 tanke polutrajne kobasice
- 60 g mesnate slanine
- 1/2 poriluka
- 1 mrkva
- ulje
- 60 g celera
- 1 veći krumpir
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 češanj češnjaka
- mješavina začina
Priprema:
1. Mesnatu slaninu, poriluk, mrkvu i celer očistiti i narezati na kockice.
2. Kobasice narezati na kolutove, a krumpir oguliti i narezati na krupnije kocke.
3. Brokulu natrgati na cvjetove, a češnjak što sitnije nasjeckati.
4. Na malo ulja popržiti poriluk, slaninu i češnjak a zatim dodati mrkvu i celer te i njih kratko popeći. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok povrće napola ne omekša.
5. Zatim doliti 1,5 l vode, dodati začine po želji i pustiti neka proključa. Potom dodati brokulu i krumpir pa kuhati još 15 min.
6. Pred kraj dodati kobasice i mljevenu papriku te zajedno prokuhati da svi sastojci omekšaju.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



