

Sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- 200 g parmezana
- 100 g maslaca
- 4 žlice vrhnja
- 1 dl mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
- sol
Priprema:
1. Parmezan sitno naribati.
2. U posudi pomiješati maslac, vrhnje, 150 g naribanog parmezana, mlijeko, malo soli po želji, polovicu brašna i prašak za pecivo. Zatim dobro izmiješati da se dobije fina kremasta smjesa. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Umiješeno tijesto uviti u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku sat vremena.
3. Odstajalo tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 1,5 cm. Zatim pomoću odgovarajućih manjih kalupa oblikovati pogačice.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posipati preostalim parmezanom. Peći u zagrijanoj pećnici na 250 ˚C.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



