


Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 2 tunjevine iz konzerve
- 3 kisela krastavca
- 100 g zelenih maslina
- 30 g margarina
- 1 žličica senfa
- 1 žlica soka od limuna
- 1 manja glavica luka
- 1 jaje
- sezam
- mješavina začina
Priprema:
1. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm. Modlicom u obliku kruga na tijestu izvaditi željene oblike. Potom uzeti malo manju modlu te pomoću nje na polovini krugova od tijesta izvaditi prstenove.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega poslagati podloge od tijesta u obliku krugova. Rubove krugova od tijesta premazati umućenim jajetom i na njih prilijepiti prstenove također u obliku krugova. Prstenove premazati umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok se tijesto ne razlista i porumeni.
3. Dok se tijesto peče, pripremiti paštetu. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. Pomiješati tunjevinu, luk, 50 g zelenih maslina, kisele krastavce, margarin, senf, sok od limuna i začine po želji. Izmiksati kako bi se dobila fina pašteta.
5. Pečene lisnato napuniti paštetom od tunjevine i ukrasiti maslinama.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



